Voor de  gemeentelijke sportroffee 2020/2021 kwamen in aanmerking:  Henrik von Eckermann,  Kengy van Heugten, Ine Jacobs, Thomas Janssen en Nico Verstraten.

De  gemeentelijke sportroffee 2020/2021 ging naar... Ine Jacobs

Ine Jaobs sporttrofee

De mystery guest was Hans van Kuijk, sportarts en oprichter van GezondDorp.

Hans van Kuijk

Nominatie Ine Jacobs:
Atletiek Helden is opgericht in 1992 en Ine is vanaf de start lid dus 30 jaar.

Ine heeft 4 tot 5 jaar zitting gehad in het bestuur en is daarnaast betrokken geweest bij diverse commissies o.a. kleding- , sponsor- en wedstrijdcommissie. Daarnaast is ze ook jarenlang trainer geweest bij de senioren. Als trainer stond ze bekend om haar afwisselende en vernieuwende trainingen maar ze was ook veeleisend (de lat werd hoog gelegd). Bij feestjes en uitstapjes was ze altijd van de partij en meestal tot in de laatste uurtjes. Legendarisch is ook haar playback optreden met John Pannenkoek als Meatlof.

Namens Atletiek Helden is zij bestuurslid en mede-organisator van Rundje Koeberg.

Ine is mede-initiatiefnemer tot de oprichting van Running Blind Noord-Limburg. Deze zijn lid van Atletiek Helden en op zondag verzorgd Ine de trainingen aan de leden met een visuele handicap. Running Blind heeft enkele jaren geleden de IKS prijs bij het SportGala in ontvangst mogen nemen.

Ine was ook lid van de, helaas niet meer bestaande, organisatie van de Elfdorpenloop. Een estafetteloop op Koninginnedag door alle dorpen van Peel en Maas.

Zakelijk is ze op het gebied van gezondheid en leefstijl eigenaresse van de Running-Company (zie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het lifestylecoachen is momenteel haar lust en haar leven

Privé doet ze o.a.:

  • Elke ochtend koud douchen (Wim Hof).
  • ’s Winters ligt ze in een bevroren badkuip in de tuin.
  • Een keer in de week dippen in de Maas of Meijels Kanaal.
  • Bosbaden, fietsen, hardlopen, wandelen het liefst zoveel mogelijk in de natuur.

Ine is met name ook bekend van het Thyas Complex en momenteel één van de kartrekkers van het Pius Park.

Bekijk het filmpje van Ine: