Tijdens het Sportgala 2020/2021 werden maar liefst drie Bijzondere waarderingsprijzen uitgereikt. En wel aan:

Kengy van Heugten nico verstraten portret Ine Jacobs
  Kengy van Heugten                                                                   Nico Verstraten                                                                     Ine Jacobs

Hieronder vindt u eerst de nominatieteksten en daarna de filmpjes:

Kengy van Heugten 

2022 04 08 038201

 • Kengy is een 14 jaar oude karting coureur. Hij won de laatste jaren veel wedstrijden in diverse categorieën op verschillende circuits in Nederland zoals in Venray maar ook in Assen. Bij veel wedstrijden liet hij als 12- 13 jarige vaak veel oudere coureurs achter zich.
 • Kengy bouwt zijn kart zelf met zijn vader en een bevriende mecanicien. Hij bepaalt bij de races zelf op welke banden er gereden moet worden en hij bepaalt zelf met i.o.m. de mecanicien hoe de afstelling van de motor moet zijn.
 • Kengy is nu gestopt met karten. Hij is met zijn vader en de mecanicien een vrachtwagen aan het ombouwen tot een Camper om komend seizoen naar Engeland te gaan om daar in de Formule Ford te gaan rijden. De camper moet dan gebruikt worden als rijdende garage en overnachtingsplek.
 • De Formule Ford wordt alleen in Engeland op verschillende circuits gereden en is de leerschool van alle grote Engelse coureurs als b.v. Lewis Hammilton en Lendl Norris.
 • Dat Kengy een racetalent is ook al door andere renstallen geconstateerd want hij werd afgelopen jaar al uitgenodigd door Mc Claren om hun gast te zijn op Spa Francochamps bij de Formule 1. Vol trots heeft hij daar met zijn familie gebruik van gemaakt.
 • Net als een paar jaar geleden met de broertjes op de crossmotor met zijspan zal ook nu Kengy met zijn kart een paar rondjes over het toneel rijden voordat jij de wethouder vraagt om de bijzondere waarderingsprijzen uit te reiken. Kengy zal dan als eerst van de drie uit de envelop komen.

 

Nico Verstraten

2022 04 08 038244

 • Nico begon al vroeg met Hardlopen via de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) maar moest in zijn jeugd vooral werken op de boerderij. In 1973 heeft hij 1,5 in militaire dienst gezeten en mocht vanwege zijn talenten veel hardlopen en stuntvaren. In 1979 is hij getrouwd en heeft een eigen bedrijf (tuincentrum, aanleg en onderhoud) opgebouwd in Koningslust.
 • In 2002 heeft hij zijn eigen loop carrière op een zeer laag pitje gezet om zijn dochter Jolande te gaan trainen. En al direct met succes op de EK cross in Medulin in Kroatië. Tot augustus 2016 is hij altijd haar trainer geweest. In dat jaar nam Jolanda afscheid van de topsport.
 • Nico pakte het hardlopen zelf weer op en zijn prestaties bij de masters 65+ liegen er niet om:
  29-08 2021 NK Atletiek 10 km -  4e plaats
  19-09-2021 NK Atletiek 5000 m - 1e plaats
  27-11-2021 NK cross Tilburg   - 3e plaats 


Ine Jacobs

ine website

 • Atletiek Helden is opgericht in 1992 en Ine is vanaf de start lid dus 30 jaar.
 • Ine heeft 4 tot 5 jaar zitting gehad in het bestuur en is daarnaast betrokken geweest bij diverse commissies o.a. kleding- , sponsor- en wedstrijdcommissie. Daarnaast is ze ook jarenlang trainer geweest bij de senioren. Als trainer stond ze bekend om haar afwisselende en vernieuwende trainingen maar ze was ook veeleisend (de lat werd hoog gelegd). Bij feestjes en uitstapjes was ze altijd van de partij en meestal tot in de laatste uurtjes. Legendarisch is ook haar playback optreden met John Pannenkoek als Meatlof.
 • Namens Atletiek Helden is zij bestuurslid en mede-organisator van Rundje Koeberg.
 • Ine is mede-initiatiefnemer tot de oprichting van Running Blind Noord-Limburg. Deze zijn lid van Atletiek Helden en op zondag verzorgd Ine de trainingen aan de leden met een visuele handicap. Running Blind heeft enkele jaren geleden de IKS prijs bij het SportGala in ontvangst mogen nemen.
 • Ine was ook lid van de, helaas niet meer bestaande, organisatie van de Elfdorpenloop. Een estafetteloop op Koninginnedag door alle dorpen van Peel en Maas.
 • Zakelijk is ze op het gebied van gezondheid en leefstijl eigenaresse van de Running-Company (zie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 • Het lifestylecoachen is momenteel haar lust en haar leven
 • Privé doet ze o.a.:  Elke ochtend koud douchen (Wim Hof), ’s Winters ligt ze in een bevroren badkuip in de tuin, Een keer in de week dippen in de Maas of Meijels Kanaal en Bosbaden, fietsen, hardlopen, wandelen het liefst zoveel mogelijk in de natuur.
 • Ine is met name ook bekend van het Thyas Complex en momenteel één van de kartrekkers van het Pius Park.

 Bekijk hier het fimpje van Kengy:

Bekijk hier het filmpje van Nico Verstraten

Bekijk hier het filmpje van Ine Jacobs