De prijs voor Iedereen Kan sporten 2020/2021 is gegaan naar: Stichting Bes

stichting bes

Deze stichting is in 2005 opgestart door onder andere Ben Coenders en een aantal buurtbewoners uit omgeving Horst. Dit is ontstaan omdat Ben een dochter heeft met een beperking. Er was voor deze doelgroep weinig tot geen aanbod op aangepast sporten. Daarom heeft hij zich met een aantal andere mensen bij elkaar gepakt om een jongeren beweeggroep mogelijk te maken. Uiteindelijk is dit goed gaan lopen en zijn ze uiteindelijk een stichting geworden met 40 leden en draaiende op vrijwilligers. Inmiddels is het leden aantal nog maar 24 en streven ze ernaar om meer leden te werven.

Momenteel biedt stichting Bes 3 verschillende activiteiten aan.

  1. GFIT: dit is een activiteit voor jongeren waar er met thema’s gewerkt wordt. In overleg met de deelnemers kijken ze welke sport ze voor een tijdje gaan doen. Je kunt het zien als een sportinstuif. Deze groep bestaat uit 10 deelnemers.
  2. Rol for fun: In deze activiteit wordt er rolstoeldansen aangeboden. In het verleden hebben ze ook meegedaan aan wedstrijden maar dit is momenteel niet meer het geval. De activiteit loopt super goed.
  3. Dansen: Deze activiteit is gericht op ouderen mensen. Omdat deze doelgroep kwetsbaarder is ligt het momenteel stil ivm corona.

Stichting Bes draait op basis van vrijwilligers en is al jaren stabiel. Ze houden rekening met kinderen die naar school gaan of mensen die moeten werken. De activiteiten vinden op een schappelijke tijd in de avond plaats zodat de deelnemers eerst thuis kunnen eten en zich niet hoeven te haasten.

Zoals de stichting is ontstaan, zijn gegroeid en zich inzetten voor de doelgroepen is de stichting genomineerd voor de titel : Sporters met een beperking van de jaren 20 en 21.


Bekijk hier het filmpje van stichting BES: