De 'bijzondere waarderingsprijs van het jaar 2017' ging naar Bram en Dirk van Dijk uit Meijel voor hun prestaties en inzet sidecar  motorcross.

m 59A1681Er zijn altijd weer mensen die hun uiterste best doen voor hun sport, verenigingen soms zelfs meerdere verenigingen. Deze mensen steken veel tijd in hun sport of hobby en zijn er bijna alle dagen van de week druk mee. Dat kan zijn in de uitvoering van de sport, tijdens trainingen en wedstrijden. Iedereen doet op zijn of haar manier zijn best om het uiterste eruit te halen en er iets moois van te maken. Er zijn mensen voor en achter de schermen, die samen proberen het beste naar boven te halen. Zonder elkaar kunnen ze niet.

Er moet hard voor gewerkt worden om de resultaten te halen die ze willen behalen. En wat is het fantastisch als dat harde werken ook tot prestaties leiden en er mooie prijzen worden behaald. Dat geldt ook voor de winnaars van de bijzondere waarderingsprijs van dit jaar.

In een goede samenwerking en door hard en enthousiast te werken, werden er uitstekende prestaties neergezet en dat nu al meerdere jaren. En deze prestaties waren niet alleen nationaal … nee, ook internationaal werden al enkele mooie resultaten geboekt.

Maar er komt veel voor kijken om in hun tak van sport in de prijzen te vallen. Hiervoor moet je niet alleen zelf veel doen, ook de rest van de familie is er bij betrokken. Ieder jaar wordt de concurrentie groter en moet er weer van alles worden gedaan om ze voor te blijven. Maar als je de sport beoefend samen met je familie dan kun je er samen aan werken om je doelen te bereiken. Als deze doelen echter bereikt worden bij een bond die niet erkent is bij het NOC/NSF dan staat dit een nominatie bij het Sportgala in de weg, maar als je deze sport beoefend met veel passie en inzet en je doet dit samen met je broer, jullie wil dit nog jaren zo vol houden met veel steun van je vader en moeder en jullie zetten daarmee de gemeente Peel en Maas goed op de kaart, dan krijgt men het volgende:

Voor de bijzondere prestaties en inzet die Bram en Dirk de afgelopen jaren hebben geleverd voor de motorcrosssport en de sidecars in het bijzonder, ontvingen zij de bijzondere waarderingsprijs 2017.