Mark van Dijk: Gemeentelijke sporttrofe en talent 2017

Mark van Dijk trotse winnaar1

De 'gemeentelijke trofee' en 'talent' 2017 zijn gegaan naar Mark van Dijk uit Egchel. 

Deze inmiddels 17-jarige judoka is geen onbekende op het Sportgala van Peel en Maas. Hij timmert al veel jaren goed aan de weg en volgt momenteel zijn trainingen in Echt, Helden en 1x per week op Papendal. Met de school zijn afspraken gemaakt zodat hij optimaal kan trainen naast zijn studie.

Hij neemt deel aan veel nationale wedstrijden en ook wist hij tickets voor de European Cup wedstrijden in Fuengirola, Zagreb en Berlijn te behalen. Mark presteerde hierbij zeer goed door o.a. de nr. 5 van de wereld te verslaan.

Daarnaast won hij toernooien in Nederland en België, het Open Luxemburgse Kampioenschap en het Internationale topjudotoernooi in Hoofddorp. In april werd hij voor de 2e maal overtuigend Nederlands Kampioen tot 73 kg onder de 18 jaar. Zijn droom is Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische spelen.

Mark was afwezig op dit sportgala omdat hij dit weekend een Europa Cup wedstrijd had in Berlijn. Zijn clubtrainer/coach Mark van der Linden nam in eerste instantie de gemerntelijke sporttrofee in ontvangst. Hij ontdekte een 'fout' op de trofee, dit was echter in scene gezet. Even later hadden we een live-verbinding met Berlijn en kreeg Mark de echte trofee van zijn bondstrainer Graat  Weber.

Voor filmpje klik op nominatie Mark van Dijk