Sportploeg van het jaar 2022 is op vrijdag 14 april 2023 geworden: Heren 1 van ZVV Beringe

c sportploeg 02 H1 ZVV Beringe

Dit zaalvoetbalteam bestaat hoofdzakelijk uit spelers uit Peel en Maas aangevuld met enkele spelers uit omliggende gemeenten. De meeste spelers zijn ook op het veld actief.  In het begin van het seizoen trainen ze heel veel samen en tijdens de competitie waar het mogelijk is ook. Dat is niet altijd te realiseren omdat de spelers 2 tot 3x per week op het veld trainen en ook nog een wedstrijd op het veld spelen. Dat betekent wel dat ze bijna iedere dag met voetbal bezig zijn.

Het team wordt begeleid door trainer Frank Brands. Hij heeft in het verleden in het Nederlands Zaalvoetbalteam gespeeld en was trainer op het hoogste niveau in België en Duitsland, Veel tegenstanders beschikken over individueel sterkere spelers, die meestal op het veld ook op hoog niveau spelen/gespeeld hebben.  De  kracht van dit team is dat ze als team met en voor elkaar spelen.

Het team promoveerde in 2022  naar de 1e divisie. Dit is het op een na hoogste niveau van Nederland. Zij spelen hun wedstrijden dan ook door het hele land.

Dit alles is het resultaat van een 10 jaar geleden ingezet en uitgevoerd beleidsplan, waarbij alle teams van deze club, vanaf de jeugd dezelfde trainingen krijgen en er op dezelfde manier gespeeld wordt.

Filmpje: