Tijdens het Sportgala 2022 op 14 april 2023 werd de Bijzondere waarderingsprijs uitgereikt aan: Ricardo Geeraets
Ricardo Geeraets

Er zijn altijd weer mensen die hun uiterste best doen voor hun sport, vereniging en soms zelfs meerdere verenigingen. Deze mensen steken veel tijd in hun sport of hobby en zijn er bijna alle dagen van de week druk mee bezig. Dat kan zijn in de uitvoering van de sport, tijdens trainingen en/of wedstrijden.

Iedereen doet op zijn manier zijn best om het uiterste eruit te halen en er iets moois van te maken. Er zijn mensen voor en achter de schermen, die samen proberen het beste naar boven te halen. Zonder elkaar kunnen ze niet...

Er moet hard voor gewerkt worden om de resultaten te krijgen die ze willen behalen. En wat is het fantastisch… als hard werken ook tot prestaties leidt en er mooie prijzen worden behaald.

Dat geldt ook voor de winnaar van de bijzondere waarderingsprijs van dit jaar: Ricardo Geeraets. En als je dan naast je sportieve drive ook nog een sociale motivering hebt, is dat helemaal fantastisch.

In de afgelopen jaren heeft hij zeer mooie prestaties geboekt. En deze prestaties waren niet alleen nationaal … nee, ze werden eigenlijk allemaal in het buitenland behaald.

Maar er komt veel bij kijken om in deze tak van sport op te vallen. Naast de vele uren training,  komt er ook veel organisatie en reistijd bij. En dan wil je ook nog eens dat er het een en ander gesponsord wordt… want je wilt ook graag iets doorgeven aan de jeugd.

Ricardo loopt de wedstrijden in Londen, Boston, Tokyo, Berlijn, Chicago en New York en hij haalt hiermee vele duizenden euro’s op voor het Kika- kinderfonds en zet hiermee ook de gemeente Peel en Maas op de kaart.