Tijdens het Sportgala 2022 werd de  winnaar van de gemeentelijke sporttroffee 2022: Henrik von Eckermann. Hij was eerder op de avond ook al winnaar van de categorie Sporter van het jaar 2022.

Troffe 2022

Zijn hele leven en dat al jarenlang staat bij deze 41-jarige springruiter in het teken van zijn sport. Van jongs af aan werkte hij heel hard om daar ver in te komen. Een geboren Zweed, nu al ruim twee jaar wonend in de Gemeente Peel en Maas, in Kessel. Vanuit zijn woonplaats heeft hij een mooie uitvalbasis om te trainen en de wedstrijden te rijden bij de Peelbergen en het Belgische Sentower Park. Maar ook de voor de andere wedstrijden in Europa ligt Peel en Maas veel centraler dan Zweden. Hij is erg tevreden met zijn fijne woonplek en vast van plan hier te blijven wonen en zijn bedrijf verder te ontwikkelen. 

In 2021 stond hij hier al eens op het podium, maar de prestaties in 2022 waren ongekend: Hij werd in augustus 2022 in het Deense Herning wereldkampioen met King Edward door 3 foutloze rondes te rijden op het allerhoogste podium. Dat betekende dat zijn doelstelling en droom: 1e worden in de wereldbekerranking, ook waar werd gemaakt.  Daarom was hij al genomineerd als  sportman van het jaar 2022 in Zweden en nu ook hier in Peel en Maas.

Filmpje van de uitreiking: