Ook in 2018 heeft deze sportman uit Egchel en winnaar van de Gemeentelijke Sporttrofee van vorig jaar weer goed gepresteerd. Hij won een internationaal toernooi in België. Verder liet hij wedstrijden waar hij normaal wel aan meedeed, lopen om zich helemaal te richten op de Europacup(EC)-wedstrijden waarvoor hij door de bond werd uitgezonden. Bij de EC-wedstrijd in Berlijn won hij zilver en bij de EC-wedstrijden in Tsjechië en Roemenië brons. Bij de Europese Kampioenschappen in Sarajevo won hij zilver.

Deze resultaten waren zo goed dat hij een van de twee judoka’s was die werden gekozen om mee te doen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Alleen de allerhoogst gerankte judoka’s van de wereld mogen hier aan meedoen. Hij behaalde daar een fraaie bronzen medaille.  

Dit was het laatste keer dat Mark mee ging doen met de categorie 18-jarige en jonger. Hij gaat zich nu helemaal toeleggen op de min-21 jaar categorie, waar hij grotere en sterkere tegenstanders zal moeten bestrijden. Hij gaat hiervoor naar het trainings- en opleidingscentrum in Eindhoven en volgt daarnaast nog de centrale trainingen op Papendal.

Sporter Mark van Dijk