Herenteam Judoclub Helden 
Dit is een team met judoka’s die de jeugdopleiding in de eigen club hebben gehad en waarvan de meesten zijn door gegroeid naar trainer of coach in de eigen club. Het team bestaat uit 7 judoka’s allemaal in een andere gewichtsklasse. In de wedstrijden strijden ze dan tegen een tegenstander in dezelfde gewichtsklasse. Het is uniek dat een vereniging een team uit eigen gelederen kan samenstellen. Bij veel andere verenigingen moeten judoka’s geleend of zelfs ingevlogen worden. Bij de judoclub Helden proberen ze het judo aanvallend en attractief te benaderen. Dus niet een voordeeltje scoren en dit gaan verdedigen, maar er voor blijven gaan. Deze wedstrijd- en gevechtsstijl wordt bij alle judoka’s meegegeven en dat werkt dus ook bij dit team. Elk gewonnen gevecht is 1 punt en per wedstrijd zijn dus 7 punten te verdienen. Een van de grootste wedstrijden van Nederland werd daarmee gewonnen.


Nominatietekst Sportgala 2023 
Dit team van Judoclub Helden is volledig opgeleid door de eigen vereniging en iedereen judoot al meer dan 10 jaar met elkaar. De meesten zijn doorgegroeid naar trainer of coach in de eigen club. Deze judoka’s hebben stad en land in binnen- en buitenland afgereisd naar ontzettend veel toernooien en zijn daarom enorm hecht. Daarnaast zijn ze een groot voorbeeld voor de jeugdige generatie. Het team bestaat uit 10 judoka’s allemaal in een andere gewichtsklasse. Het maakt niet uit welk gewicht je draait, of je in Papendal traint of niet, iedereen is belangrijk en steunt elkaar.

In de wedstrijden strijden ze tegen een tegenstander in dezelfde gewichtsklasse. Het is uniek in judoland dat een vereniging een team helemaal uit eigen gelederen kan samenstellen. Bij veel andere verenigingen moeten judoka’s geleend of zelfs ingevlogen worden..

Het motto van deze mooie club is aanvallend en attractief  judoën.  Deze wedstrijd- en gevechtsstijl wordt bij alle judoka’s aangeleerd en mede hierdoor heeft dat in 2023 geleid tot het winnen van een van de grootste teamtoernooien van Nederland op het allerhoogste niveau. Voor de tweede keer op rij trouwens. Een prachtige prestatie!

 

Bekijk hier het filmpje van het herenteam Judoclub Helden: https://youtu.be/28U29VmZ3d8