Tijn van Kuijk 
Deze 18-jarige wedstrijdzwemmer traint 5x per week in het water in het zwembad in Horst en dan nog 1,5 uur krachttraining. Tijn heeft de doelstelling om de Nederlandse top te halen, laten varen… maar heeft wel de doelstelling om met veel plezier in het zwemmen, zichzelf te blijven verbeteren en een hele goede regionale zwemmer te zijn.
Het gat met een Arno Kamminga is nu bijvoorbeeld 4 seconden op de 50 meter en dat is voor Tijn te groot.
Tijn die nu zijn studie Sport health en Lifestyle afrondt en daarna verder wil met de studie Fysiotherapie kijkt ook naar zijn maatschappelijke carrière. De resultaten voor Tijn in 2023 waren als volgt: bij de regionale winter- en zomerkampioenschappen behaalde hij 7x de 1e plaats en 1x een 2e.
Bij de NK sprint in Rotterdam werd hij 2e op de 50 m schoolslag en dit was voor hem het mooiste zwemmoment van 2023.

 

Nominatietekst Sportgala Peel en Maas 2023
Deze 18-jarige wedstrijdzwemmer uit Maasbree traint 5x per week in het water in het zwembad in Horst en doet daarnaast nog 1,5 uur aan krachttraining. Tijn heeft de doelstelling om de Nederlandse top te halen laten varen. Het gat met bijvoorbeeld een Arno Kamminga is nu bijvoorbeeld 4 seconden op de 50 meter en dat is voor Tijn te groot  . … maar hij heeft wel de doelstelling om met veel plezier in het zwemmen, zichzelf te blijven verbeteren en een hele goede regionale zwemmer te zijn. Tijn die nu zijn studie Sporthealth en Lifestyle afrondt en daarna verder wil met de studie fysiotherapie kijkt nu ook naar zijn maatschappelijke carrière. De resultaten voor Tijn in 2023 waren heel goed: bij de regionale winter- en zomerkampioenschappen behaalde hij 7x de eerste plaats en 1x een tweede. Bij de NK sprint in Rotterdam werd hij 2e op de 50 m schoolslag en dit was voor hem het mooiste zwemmoment van 2023.

 

Bekijk het filmpje van Tijn: https://youtu.be/K1NDujL8zN8