Henrik von Eckermann
Deze sympathieke ruiter won de laatste jaren vele grote prijzen zoals goud op de Olympische Spelen en de eerste plaats op de wereldranglijst.

Toen hij deze doelstellingen waarmaakte wilde hij ook de finale van de wereldbeker winnen. De wedstrijd was in april 2023 in Omaha in de Verenigde Staten.
Van alle continenten waren de beste ruiters afgevaardigd… maar Henrik won.

Als internationaal springruiter reist hij heel Europa door en heeft daarom Kessel als centraal punt gekozen. Hier woont hij samen met zij vrouw (ook een zeer goede springruiter) Janinka Sprunger en hun zoontje.
Samen runnen zij hier ook hun bedrijf om goede springpaarden te fokken en op te leiden.

 

Nominatietekst Sportgala 2023 
Deze sympathieke ruiter uit Kessel (al vaker genomineerd op dit gala) won de laatste jaren vele grote prijzen zoals goud op de Olympische Spelen en de eerste plaats op de wereldranglijst.

Toen hij deze doelstellingen waarmaakte had hij nog een doel:   de finale van de wereldbeker winnen. Deze  wedstrijd was in april 2023 in Omaha in de Verenigde Staten. Van alle continenten waren de beste ruiters afgevaardigd en…. Henrik won.

Als internationaal springruiter reist hij heel Europa door en heeft om die reden Kessel als centrale uitvalbasis  gekozen. Hier woont hij samen met zij vrouw  Janinka Sprunger (ook een zeer goede springruiter) en hun zoontje.
Samen runnen zij hier ook hun bedrijf met het doel goede springpaarden te fokken en op te leiden.

Bekijk hier het filmpje van Henrik: https://youtu.be/5HfftdVrDnk