Marlouk Colbers 
Deze 16-jarige judoka begon 12 jaar geleden met judo. Ze traint 8x per week: 6x bij Hercules in Echt, 1x op Papendal en 1x in Helden. Verder thuis boksen, cardio en conditietraining. Marlouk ademt judo, er is voor haar niets anders. Ze behaalde bij de laatste drie kwalificatiewedstrijden 2 medailles en in Zagreb bij 1e Europacup werden 4 wedstrijden gewonnen.

Marlouk traint bij Hercules in Echt (waar Judoclub Helden voor gezorgd heeft) omdat ze daar meer kan trainen en betere trainingsmaatjes heeft.
Na de 3e plaats op het NK tot 48.1 kg in 2023 brak ze door. Marlouk geniet ook van toernooien in het buitenland, de reizen, de entourage, enzovoorts. Ze komt nu weer in een andere leeftijdscategorie en dat betekent ook meer toernooien en meer kansen om te wennen aan het hogere niveau. Haar droom is om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen en haar idool is Ilias Iladis, een Griek die op zijn 17e de Olympische Spelen won.

 

Nominatietekst Sportgala 2023
Deze 16-jarige judoka uit Panningen begon 12 jaar geleden met judo. Ze traint 8x per week: 6x bij Hercules in Echt, 1x op Papendal en 1x in Helden. Verder doet ze thuis aan boksen, cardio en conditietraining. Marlouk ademt judo, er is voor haar niets anders. 

Marlouk traint bij Hercules in Echt (waar Judoclub Helden voor gezorgd heeft) omdat ze daar meer kan trainen en betere trainingsmaatjes heeft.
Na de 3e plaats op het NK tot 48 kg in 2023 brak ze door.

Naast  mooie internationale en nationale resultaten is zij in juni 2023 nog 1e geweest in Dudelange Luxemburg en heeft zij deelgenomen aan een Europacup in Teplice en Berlijn.  Marlouk geniet van toernooien in het buitenland, de reizen, de entourage, kortom alles wat maar met judo te maken heeft. Ze komt nu weer in een andere leeftijdscategorie en dat betekent ook meer toernooien en meer kansen om te wennen aan het hogere niveau. Haar ultieme droom is om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen. Maar eerst om volledig op Papendal te kunnen leren en trainen.

 

Bekijk hier het filmpje over Marlouk: https://youtu.be/G26ia9fZTzw